Gardens Surrounding a Barn Conversion

This very attractive barn conversion had not been landscaped and was almost a blank canvas.

Change of ownership also meant changing needs from the garden, alongside the construction of a new swimming pool.

A ‘front garden’ previously used for parking, albeit small, was simply converted to a pretty outlook from the main front picture window, using small sandstone setts for curved pathways.

The back garden was part paved in sandstone and the grass area was interspersed with planting zones for interest. This garden was then screened with hand painted trellis work by The Garden Trellis Company, complemented by a matching gate. This separated the garden from the pool area.

The pool surround was paved in a mix of Ivory and Walnut Travertine and, with a combination of brick walling, planting and additional trellis work became a secluded area for leisure activities

Low level lighting provided a finishing touch along with a small Herb area with wooden obelisks as a focal point.